Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Απόφαση Ευρωβουλής υπέρ των Ηλεκτρονικών Τσιγάρων

Σημαντική απόφαση της Ευρωβουλής για την αντιμετώπιση της μάστιγας του καπνίσματος:

ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ


Δικαιώνονται οι θέσεις του ΣΕΕΗΤ αλλά και η κοινή λογική.

Αθήνα 10 Οκτωβρίου 2013. Το Ευρωκοινοβούλιο με την απόφαση της 8ης Οκτωβρίου έθεσε τέρμα στην παραφιλολογία για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και αποφάσισε πως δεν αποτελεί φαρμακευτικό προϊόν.

«
Η απόφαση μας χαροποιεί ιδιαίτερα», τονίζει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ)  κ. Δημήτρης Πετρόπουλος, «γιατί επιτέλους δικαιώνεται ο πολύχρονος αγώνας μας να πείσουμε πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένας λιγότερο επιβλαβής εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος, και σε καμιά περίπτωση δεν είναι φαρμακευτικό προϊόν, όπως προσπαθούσαν να επιτύχουν οι πολέμιοί του, με σκοπό την απαγόρευσή του».  

Η απόφαση αυτή, έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών δεκάδων χιλιάδων «ατμιστών» απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι χρησιμοποίησαν κάθε  πρόσφορο μέσο (επαφές, επιστολές, αποστολή mails, διαδηλώσεις), προκειμένου να ενημερώσουν όλους τους ευρωβουλευτές για τη δική τους εμπειρία από τη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, αλλά και τη συνακόλουθη βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους.

«Ο ΣΕΕΗΤ», συνεχίζει ο κ. Πετρόπουλος, «είχε από καιρό προσυπογράψει όλες τις διαδικασίες ελέγχου που πρέπει να έχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, όπως και την απαγόρευση πώλησής του σε άτομα κάτω των 18 ετών, διαδικασία την οποία είχαν θεσμοθετήσει όλα τα μέλη του, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε σχετική απαγόρευση».

«Η απόφαση αυτή του Ευρωκοινοβουλίου», υπογραμμίζει  ο Πρόεδρος του ΣΕΕΗΤ, «θα παραμείνει στην ιστορία, όχι γιατί επέβαλλε κάποιους μικρής αποτελεσματικότητας περιορισμούς στην διακίνηση των παραδοσιακών τσιγάρων, αλλά κυρίως γιατί σηματοδότησε τη στροφή σε λιγότερο επιβλαβή προϊόντα καπνίσματος, όπως είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα». «Αυτό», καταλήγει στις δηλώσεις του ο κ. Πετρόπουλος, «θα μειώσει αποτελεσματικά τη χρήση των παραδοσιακών προϊόντων καπνού, επωφελεία της δημόσιας υγείας αλλά και των δημόσιων οικονομικών, μέσω των πόρων που θα εξοικονομηθούν από τις δαπάνες υγείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καπνίσματος». 

πηγή: http://seeht.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου