Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Πιστοποίηση Υγρών Ηλεκτρονικού Τσιγάρου

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αν και δεν είναι ιατρική μέθοδος διακοπής του καπνίσματος, είναι ένα απολαυστικό, εναλλακτικό, υγιεινότερο προϊόν που απευθύνεται σε καπνιστές. Δεν το λέμε εμείς. Αυτό είναι το αποτέλεσμα κάθε παγκόσμιας επιστημονικής συγκριτικής έρευνας που έχει δημοσιευθεί. Είναι ένα προϊόν που αλλάζει συνήθειες δεκαετιών. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο συκοφαντείται συστηματικά με ανυπόστατους ισχυρισμούς. για να δημιουργηθεί μία θολή εικόνα σχετικά με την ασφάλειά του.

Ο Σ.Ε.Ε.Η.Τ. σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης, υλοποιεί το πληρέστερο και πλέον εμπεριστατωμένο παγκοσμίως, πρόγραμμα ελέγχου και πιστοποίησης των υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου (e-liquids). Η διάρκεια του προγράμματος είναι τριετής και τα υγρά αναπλήρωσης των εταιριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα εξετάζονται μηνιαία και όχι μόνο μια φορά. Έτσι εξασφαλίζουμε την διαχρονική παροχή ασφαλών προϊόντων ηλεκτρονικού καπνίσματος. Τα αποτελέσματα του προγράμματος πιστοποίησης πιστοποίησης αποδεικνύουν ότι :
  • Τα υγρά αναπλήρωσης, όπως προκύπτει από την ταξινόμηση των συστατικών τους σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1272/2008, είναι ακίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.
  • Τα υγρά αναπλήρωσης δεν περιέχουν καρκινογόνες ουσίες και συγκεκριμένα νιτροζαμίνες και αρωματικούς πολυκυκλικούς υδρογονάνθρακες.

Ελπίζουμε με αυτό τον τρόπο να δοθεί ένα τέλος στην δυσφήμιση χωρίς όρια του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Τώρα πια, η σύγκριση με το παραδοσιακό τσιγάρο (το πλέον επιβλαβές προϊόν που κυκλοφορεί) είναι αδιαμφισβήτητη.

Εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πιστοποίησης υγρών αναπλήρωσης είναι οι: Halo Pyrity, Atmos Lab, Decadence, El Greco, κ.ά.

πηγή: http://www.seeht.org/index.php/certification

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου