Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βοήθησε 9 στους 10 να διακόψουν το κάπνισμα

Μια καινούργια έρευνα στην Βρετανία αποκαλύπτει οτι 9 στους 10 έκοψαν το κάπνισμα με την βοήθεια του ηλεκτρονικού τσιγάρου...

http://metro.co.uk/2013/04/11/electronic-cigarettes-help-nine-out-of-ten-smokers-quit-tobacco-completely-3593677/

Τα η.τ. είναι τόσο αποτελεσματικα ώστε οι περισσότεροι άνθρωποι κατάφεραν να εγκαταλείψουν τη συνήθειά τους παρά τις μειωμένες προσδοκίες τους όταν άρχισαν να τα χρησιμοποιούν.

Τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με τους φόβους ότι με τις συσκευές αυτές θα αυξανόταν η πρόσληψη νικοτίνης από όσους αναζήτουσαν τρόπους να παρακάμψουν την απαγόρευση του καπνίσματος.

Ωστόσο, με τη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων να αυξάνεται κατακόρυφα στη Βρετανία, οι ειδικοί λένε ότι πλέον απαιτείται περισσότερη έρευνα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους.

Ο καθηγητής John Britton, από το Royal College of Physicians, προειδοποίησε: «Οι πιο αξιόπιστες εταιρείες κατασκευάζουν η/τ με τα στάνταρ και το επίπεδο φαρμακευτικών βιομηχανιών, αλλά είναι και πολλοί που εισάγουν στα τυφλά από άλλες χώρες».

Υπολογίζεται ότι 700.000 άνθρωποι στη Βρετανία χρησιμοποιούν τις συσκευές και το ποσοστό θα μπορούσε να φτάσει το 1 εκατομμύριο μέχρι το τέλος του έτους. Στις ΗΠΑ, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αναμένεται να ξεπεράσουν σε πωλήσεις τα συμβατικά τσιγάρα μέσα σε μια δεκαετία.

Η τελευταία διεθνής μελέτη έδειξε ότι 86% των χρηστών η.τ. δεν κάπνισαν ξανά τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες από τότε που άρχισαν να χρησιμοποιούν τις συσκευές.

Αυτό ξεπέρασε ακόμη και το 75% που δήλωσαν ότι το γύρισαν στο η/τ  με την πρόθεση να κόψουν το κανονικό.

Μόλις 6% των ανθρώπων χρησιμοποιεί τις συσκευές για να αποφύγει τους περιορισμούς του καπνίσματος σε μπαρ και άλλους χώρους.

Ο ερευνητής Lynne Dawkins του University of East London, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων ανέφεραν μεγάλα οφέλη για την υγεία, όπως για παράδειγμα μείωση του βήχα και βελτίωση στην αναπνοή».

Ωστόσο, ο καθηγητής Britton, δήλωσε: «Δεν γνωρίζουμε τι άλλο υπάρχει στον ατμό. Υπάρχουν και άλλες χημικές ουσίες που επιτρέπουν στη νικοτίνη το σχηματισμό σταγονιδίων ή τη διασπορά της νικοτίνης, και δεν ξέρουμε πόσο επιβλαβείς είναι αυτές οι λύσεις ».


πηγή: http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,416.msg616420.html#msg616420

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου