Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Βιομηχανίες Ηλεκτρονικών Τσιγάρων

Οι μεγάλες βασικές βιομηχανίες πρωτογενούς παραγωγής ηλεκτρονικών τσιγάρων βρίσκονται όλες στην Κίνα και οι περισσότερες μάλιστα στην πόλη Shenzhen. Παρακάτω αναφέρονται οι πρωτοπόροι και κυρίαρχοι στο χώρο:
  • Joye Tech: Κατασκευάζει το μοντέλα με το πρόθεμα JOYE όπως : JOYE 510, JOYE eGO, JOYE eGO-T κτλ. Δημοφιλέστερο μοντέλο της είναι το 510 το οποίο έδωσε το σπείρωμά του σε πολλά μεταγενέστερα μοντέλα της ίδιας εταιρίας όπως το eGo κτλ.
  • Sailebao : Κατασκευάζει τα μοντέλα με το πρόθεμα DSE όπως : DSE 801,  DSE 901, DSE 103 κτλ.) Τα δημοφιλέστερα μοντέλα της ήταν το 801 και το 901. Το δεύτερο περισσότερο. Σε πολλά μοντέλα διακρίνουμε μέσα στο σπείρωμα χαραγμένο το διακριτικό SLB.
  • First Union: Κατασκευάζει τα μοντέλα με το πρόθεμα RN όπως : RN 4075, RN 4081 κτλ. Μερικά από αυτά τα μοντέλα είναι αντίγραφα των μοντέλων DSE της Sailebao αλλά με μικρές διαφορές στο εσωτερικό τους. Για παράδειγμα το RN 4075 έχει ίδιο σπείρωμα και κέλυφος με το DSE 901 με μικρές διαφορές όπως π.χ πιο μυτερή «γέφυρα» κτλ. Δε ήταν δυνατόν να καταστεί σαφές αν οι δύο εταιρίες έχουν κάποιου είδους συνεργασία.
  • Kangen : Κατασκευάζει μοντέλα με το πρόθεμα KR όπως: KR 108, KR 303 κτλ. Τα μοντέλα της δεν είναι και πολύ γνωστά στην ελληνική αγορά.
  • Jieshibao : Κατασκευάζει μοντέλα με το πρόθεμα J ή L . Τα μοντέλα της δεν είναι επίσης πολύ γνωστά στην Ελλάδα.
Δεν λείπουν βέβαια και οι σχεδιαστές στο χώρο οι οποίοι σχεδιάζουν το μοντέλο και το δίνουν στη συνέχεια σε κάποιον κατασκευαστή να αναλάβει τη μαζική παραγωγή του με ένα περιθώριο συνήθως 2-3 μηνών αποκλειστικής εμπορίας. Στη συνέχεια ο ίδιος ο κατασκευαστής (συνήθως) κυκλοφορεί το ίδιο μοντέλο χωρίς ή με μικρές αλλαγές με το δικό του όνομα. Τέτοιοι σχεδιαστές πρέπει να είναι π.χ. η Janty και η Ovale που δίνουν τα προϊόντα τους για παραγωγή στην Joye Tech. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι.

πηγή: http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,2689.0.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου