Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τι είναι η μπαταρία;

 Εκτός όμως από τον ατμοποιητή που είναι το κύριο εξάρτημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, χρειάζεται και μια μπαταρία για να δίνει ρεύμα στην αντίσταση του ατμοποιητή που θερμαίνεται ώστε να ατμοποιηθεί το υγρό. Εκτός από τα βολτ, βατ κτλ., αυτό που παίζει επίσης μεγάλο ρόλο στη συμβατότητα μεταξύ μπαταριών και ατμοποιητών είναι το σπείρωμα (οι βόλτες που βιδώνει η μπαταρία και ενώνεται με τον ατμοποιητή). Για τα σπειρώματα και τα είδη των η.τ. θα μιλήσουμε ξεχωριστά.
 Οι μπαταρίες των η.τ. είναι επαναφορτιζόμενες λιθίου (εκτός αν πρόκειται για συσκευή – δείγμα, μιας χρήσης). Υπάρχουν μπαταρίες αυτόματες που παίρνουν μπρος με την εισπνοή αλλά και manual (χειροκίνητες) με κουμπάκι που το πατάει ο χρήστης όταν τραβάει τη τζούρα.
Τα σπειρώματα (βόλτες σύνδεσης) των μπαταριών βέβαια απασχολούν όσους αγοράζουν «βιομηχανικές» μπαταρίες ειδικές για συγκεκριμένα μοντέλα η.τ., γιατί υπάρχουν και οι συνηθισμένες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες του εμπορίου (πιο ειδικές, λιθίου όμως) που μπαίνουν σε μπαταριοθήκες (τα λεγόμενα mod ή μόντες) οι οποίες μπορεί να είναι από χειροποίητες μέχρι και εμπορικές. Εκεί βέβαια πάλι θα μας απασχολήσει το σπείρωμα, όχι της μπαταρίας αυτή τη φορά (αφού έχει μόνο πόλους), αλλά της μπαταριοθήκης, για το τι ατμοποιητή μπορούμε να βιδώσουμε πάνω της. Και βέβαια και το μέγεθος της μπαταριοθήκης για το τι μπαταρία (ή μπαταρίες) θα χωράει μέσα. 

πηγή: www.e-kapnisma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου